ruta de la seda

12 juny 2016 València, gran amfitriona com a capital de la Seda

Inauguració de la II Trobada Mundial de Ciutats de la Ruta de la Seda i la XII Multaqa de les Tres Cultures

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València acollia el passat 8 de juny la inauguració de la II Trobada Mundial de Ciutats de la Ruta de la Seda i la XII Multaqa (en àrab, ‘trobada d’amistat’) de les Tres Cultures. Joan Ribó, alcalde de València donava així la benvinguda al comitè de representants dels païssos en els quals hi ha una forta tradició sedera i que visitaren la nostra ciutat, declarada Ciutat de la Seda per la UNESCO, fins el 12 de juny.

Les Falles no podien faltar a la cita i Alicia Moreno, Fallera Major de València 2016, i la seua Cort d’Honor van exercir d’amfitriones i representants de la nostra festa, en la qual sempre està tan present aquest teixit que ha marcat també la història de la nostra ciutat.

Per a concloure aquest primer acte, la Pirotècnia Nadal-Martí va disparar un castell de pals, a l’estil tradicional, que va anar un homenatge a la Ruta de la Seda i els païssos més destacats des de Xi’an, punt de començament de la Ruta de la Seda tradicional, fins a València. Cadascuna de les figures va estar representada amb els seus propis colors recreats mitjançant bengales de color, fonts d’espurnes daurades i blanques, peces estàtiques i mòbils i diversos efectes fusionats per a donar forma a la representació.