MÚSICA

Si la pólvora dota les Falles d’una explosiva banda sonora, la música que acompanya la festa té també una gran importància. La ciutat de València es convertix en un escenari obert on el visitant pot veure’s sorprès en cada racó per les notes de la música festiva.

La tradició musical valenciana, a partir de les societats musicals i els grups de tabal i dolçaina, ha vist ampliar el seu desenvolupament gràcies a les festes populars i les Falles en particular. Els carrers de la ciutat es desperten a tota hora amb les partitures interpretades pels músics en els diferents actes que les comissions celebren al llarg del dia.

Per a les Falles es conceben gran quantitat de partitures originals, que prenen forma de pasdobles i altres composicions populars, algunes de les quals han arribat a constituir himnes oficials de la festa.

Músics de tots els racons de la Comunitat Valenciana es desplacen fins a València durant la celebració de les Falles per formar part de la festa, aportant les melodies de la seua música a la vivència als carrers de la ciutat.