04 des. 2016 La Generalitat plena de Patrimoni

Desbordava el patrimoni en el pati interior del Palau de la Generalitat.

Malgrat el mal temps la Generalitat va obrir les seues portes per a rebre a les màximes representacions de nostra festa. Les Falles van omplir el Palau amb música, indumentària, artistes fallers,… una àmplia representació de l’àmbit festiu. I és que l’ocasió ho mereixia, la UNESCO ens ha reconegut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i calia celebrar-ho.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, al costat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, van exercir d’amfitrions per a les representants falleres, les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parejo, els qui van acudir acompanyades per les seues respectives Corts d’Honor, així com les màximes representants falleres de les Juntes Locals d’Alzira, Gandia, Torrent, Sueca, Xàtiva, Borriana, Sagunt i Dénia. A més van acudir nombroses autoritats allí reunides encapçalades pel president dels Corts, Enric Morera, el subdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat per tota la directiva de la Junta Central Fallera. Per part del món faller va estar la Fallera Major de València de 2016, Alicia Moreno; les Falleres Majors Infantils de València, Carmen Monzonís, Rocío Pascual, Carla González, Claudia Villodre, María Donderis i Sofia Soler; va acudir el president de la Interagrupació, Jesús Hernández; el president del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig; i el reconegut artista Pepet va venir des de Borriana. Tampoc van faltar els components de l’equip encarregat de redactar l’expedient per a la UNESCO encapçalats pel seu coordinador, Jorge Guarro.

Els discursos protocol·laris de Mónica Oltra, Pere Fuset, Raquel Alario, Joan Ribó i Ximo Puig van enaltir el gran valor cultural de la nostra festa i agrair el reconeixement per part de la UNESCO. Després d’ells tots els presents van brindar amb productes valencians com mereixia l’ocasió.

Foto: Armando Romero