29 oct. 2016 Falles, un patrimoni en comú

En menys d’un mes, les Falles poden convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Un llibre commemora la data esperada

dropcaps type=’normal’ font_size=’50’ color=’#ee7617′ background_color=” border_color=”]M[/dropcaps]és de 400 persones es van donar cita en el saló columnari de la Llotja de la Seda. Un lloc perfecte, declarat ja Patrimoni de la Humanitat, per a presentar un projecte amb la més pura essència fallera.

La colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera va ser l’encarregada de donar la benvinguda a tots els convidats.

A les 19:30 hores, es van sentir els primers versos del poema de Vicent Andrés Estellés “Primavera Popular” recitat pel Delegat de Cultura, Boro Carsí, acompanyat del so de la meravellosa guitarra de Miguel Pérez, convertint-se en un dels moments més emotius de la nit.

I de la màgia de la música a les imatges. Dos minuts d’audiovisual on es van rememorar alguns dels millors moments de la cremà 2016, i que ja es pot vore en Facebook de Junta Central Fallera.

La Fallera Major de València, Raquel Alario, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte, destacant els elements de la candidatura i va mostrar la seua il·lusió i ganes de que finalment les Falles siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A més es va presentar la nova web www.fallespatrimonicomu.info on l’usuari pot trobar informació sobre la festa fallera en tres idiomes i que va ser explicada per la Vicepresidenta de Promoció , Montse Catalá.

La Vicepresidenta de Cultura i Documentació, Inma Guerrero va donar a conèixer el llibre “Falles, un patrimoni en comú”. Un exemplar que compta amb la participació de 18 fotògrafs, coordinat per l’àrea de publicacions i la delegació de Promoció, amb un total de 155 fotografies triades entre més de 3000. El llibre està dividit en la introducció, els diferents capítols de la festa i finalitza amb una xicoteta biografia de cada fotògraf.

El photocall es va convertir en un dels moments més divertits de la vesprada. Entre els convidats, autoritats municipals i de la Consellería, membres del Gremi d’Artistes Fallers, patrocinadors, associacions, més d’una dotzena de Juntes Locals, Associació de Veïns de València, Bombers, Policia Local, Guàrdia Civil, Cercle de Belles arts, comissions falleres… i Fersord, gràcies als quals l’acte va poder ser també transmès en llenguatge de signes.

L’acte va concloure amb les paraules del President de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Gràcies a la participació i seguiment en les xarxes socials es van aconseguir tres trending topic durant la vesprada: #FallesUnesco, #Patrimoni i #Candidatura

Per a tancar l’acte el Consell Regulador Xufa de València va convidar a tots els assistents a brindar pel compte arrere cap a la declaració de Patrimoni, quan solament falta un mes perquè comence la convenció a Etiòpia (28 novembre al 2 de desembre).

Fotos: Fotofilmax