15 nov. 2016 Les Falles arriben a Brussel•les

Raquel Alario i Pere Fuset viatgen al cor de la Unió Europea per a promocionar la nostra festa.

Les Falles són innovació, creativitat, alegria, cultura, tradició i desenvolupament econòmic i social. Però, sobretot, són una part essencial de la identitat valenciana. Açò és el que han volgut donar a conéixer el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i la fallera major de València, Raquel Alario, en una visita fugaç a Brussel·les per a promocionar la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Este intens viatge de 48 hores va començar amb una sessió de treball amb KarineLalieux, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Brussel·les, per a explicar-li la importància de la candidatura. Amb este mateix fi, la comitiva valenciana es va reunir amb Catherine Magnat i Anne Grady,  dos persones fonamentals per a la cooperació entre UNESCO i la Unió Europea.

La jornada va culminar amb un sopar informal amb alguns eurodiputats valencians com Jordi Sebastià, representant de Compromís en el Parlament Europeu, InmaRodriguezPiñero, eurodiputada socialista i Joan Calabuig, delegat del Consell per a la UE.

El grup encapçalat pel regidor de Cultura Festiva i la fallera major, a què es va unir la vicepresidenta de promoció de Junta Central Fallera, Montse Catalá, va començar el seu segon dia en la  REPER —oficina que representa Espanya en la Unió Europea— amb una visita amb Mercedes Palacio, que va comentar com d’impressionada havia quedat amb les Falles en 2016 i va parlar de les perspectives que la festa siga guardonada com a Patrimoni a Addis Abeba a finals d’este mes. A la reunió també va acudir Joan Calabuig.

Més tard, dins del Parlament Europeu, també va rebre informació sobre la festa Inmaculada Rodríguez, membre de les comissions de Comerç, Control Pressupostari i Indústria, Investigació i Ciència. Després d’esta visita i junt amb els eurodiputats valencians, es van reunir amb Silvia Costa, eurodiputada socialista i directora de la Comissió de Cultura i Educació. La italiana es va mostrar molt interessada en les Falles i va rebre el llibre Falles, un patrimoni en comú i informació de Turisme València en quatre idiomes diferents.

Abans de la partida, l’esmorzar es va dur a terme amb el Director de TurEspaña, Felipe Formariz, amb qui es va conversar sobre el turisme i la promoció de la festa, així com la possibilitat de poder plantar una falla a Brussel·les.

Ja a València i amb bones vibracions portades de Brussel·les, la delegació de promoció de Junta Central Fallera ha continuat treballant en la promoció de la festa de les Falles.