DIVERSIÓ

Les comissions falleres seguixen rituals que es repetixen cada any, com ara la plantà i la cremà de les seues escultures efímeres, però també generen activitats lúdiques de tot tipus en què està assegurada la diversió.

El casal és el lloc de cohesió social on s’organitza la festa de cada barri. Allí no hi ha diferències d’edat, sexe, condició social o procedència. Així és com naixen les comissions de falla, que sumen més de 700 a la Comunitat Valenciana.

Internament creen equips de treball on els seus components, els fallers, duran a terme el seu objectiu social, artístic, cultural o solidari durant dotze mesos.

D’este treball es crearà una programació d’actes a celebrar durant la setmana fallera que començarà amb la plantà de la falla i es tancarà amb la cremà. Cercaviles, ofrena de flors, espectacles pirotècnics, sopars al casal, balls o activitats lúdiques infantils hi estaran inclosos.

L’activitat d’una comissió de falla no es reduïx als dies centrals de la festa, sinó que la resta de l’any organitza activitats variades: teatre, balls tradicionals, campionats esportius, playbacks, exaltació de les seues falleres majors, reunions mensuals, festes infantils, edició del llibret o visites al taller faller, com també altres activitats solidàries i culturals.